Deze kinderopvang meubels mogen in ieder geval niet ontbreken

meubels

Ga jij een kinderopvang inrichten? Of heb je dat al gedaan, maar is het tijd voor restyling? Een kinderopvang moet niet alleen comfortabel en veilig ingericht zijn. Het moet ook stimuleren en kinderen ondersteunen in leerprocessen. De juiste kinderopvang meubels kunnen dat doen. Maar welke meubels heb je dan nodig? En hoe weet je wat je beter niet kunt toevoegen? Dat en meer ontdek je hier.

De basis

Er zijn een aantal basisartikelen die je nodig hebt als je een kinderopvang runt. Ze zijn praktisch, maar kunnen nog meer doelen dienen dan dat:

  • je hebt kasten nodig voor de spullen, speelgoed en meer
  • je hebt bedjes nodig waar kinderen eventueel een dutje kunnen doen
  • je hebt verschoningstafels nodig voor als je een luier moet verschonen
  • je hebt stoelen, tafels en banken nodig waar de kinderen kunnen zitten en eten

Met deze meubels kom je al een heel eind. Natuurlijk moet je het aanvullen met andere handige spullen of speelgoed. Verder zijn er nog een aantal aspecten waar je op moet letten als je de meubels uitzoekt.

kinderopvang meubels

Zorg dat je spullen kunt verplaatsen

In de kinderopvang zien we vaak dat meubels op wieltjes staan. Zo kun je ze gemakkelijk verplaatsen. Dat is handiger met het schoonmaken. Het is bovendien perfect als je de inrichting opnieuw wil doen. Restylen is soms nodig om meer kinderen te kunnen opvangen of om de ruimte optimaal te benutten. Door te kiezen voor kasten op wieltjes kun je het jezelf een stuk gemakkelijker maken. 

Ga voor lichte en opvallende kleuren

Een rustige, lichte omgeving zorgt voor rust in de groep en rust in jouw hoofd. Wil je ook een rustige en prettige omgeving creëren? Kies dan voor lichte kleuren op de muren of voor het meubilair.  Je wil niet dat het allemaal felle kleuren zijn, want dat kan sommige kinderen teveel worden. Kies in plaats daarvan ook voor pastel.