Is een thuisstudie voor jou de beste optie?

thuisstudie

Het is niet voor iedereen weggelegd om dagenlang in een lokaal te zitten en les te volgen. Voor een gedeelte van de Nederlanders werkt het beter om zelfstandig aan de slag te gaan. Een thuisstudie is in dat geval zeer aan te raden. Je plan zelf de uren in die je wilt leren en bepaalt je eigen leertempo. 

Er zijn diverse thuisstudies te vinden waar je veel profijt van kunt hebben. Het is daarom belangrijk dat je eerst nadenkt over wat je graag wilt leren. Kijk vervolgens of er over dit onderwerp een thuisstudie te vinden is. Let er hierbij wel op dat je kiest voor een betrouwbare partij. 

thuisstudie

Krijg je wel een diploma met een thuisstudie?

Het verschilt per thuisstudie of je er uiteindelijk een diploma voor krijgt. Kijk daarom voordat je besluit om aan een thuisstudie te beginnen of je er uiteindelijk een geldig certificaat voor krijgt. Vooral wanneer je van plan bent om in loondienst te gaan, is dit erg belangrijk. Mocht je uiteindelijk een eigen onderneming willen beginnen dan is het vooral belangrijk dat de thuisstudie ervoor zorgt dat je expertise op een bepaald gebied groeit. Kijk daarom vooraf goed naar wat anderen van de desbetreffende thuisstudie hebben gevonden. Als de reviews erg matig zijn dan doe je er goed aan om nog even verder te zoeken. Als er nauwelijks of geen reviews te vinden zijn dan is dat vaak ook een slecht teken. In dat geval is het verstandig om meer informatie over het bedrijf op te zoeken. Wellicht is het pas net begonnen en zijn er daarom nog geen reviews te vinden.