Opleiding Management Assistent

In elk bedrijf is het zo dat de manager of leidinggevende enkel goed kan functioneren als hij een sterke rechterhand heeft. Dat kan in de vorm van een persoonlijk assistent of managementassistent. Wanneer je goed bent in het ondersteunen van anderen en hen het werk dusdanig uit handen kan nemen of goed kan voor bereiden, is dit wellicht de functie voor jou. Door middel van een opleiding op dit gebied kan je jezelf steviger voelen in deze functie en ben je van nog grotere waarde voor je leidinggevende en het bedrijf waar je werkzaam bent. 

Je de taal eigen maken


De opleiding Management Assistent kan gezien worden als een vervolg van de opleiding Administratief Medewerker en beslaat ook vele overeenkomsten. Vervolgens draait het ook veelal om taalvaardigheden en organisatorische uitbreiding van je talentenpakket.
Bij taalvaardigheden dien je te denken aan je kennis van de Nederlandse taal op het gebied van spelling en grammatica, stijl en schriftelijke etiquette. Naast dat dit voor de Nederlandse taal geldt, geldt dit ook voor de Engels taal en dien je ook deze eigen te maken op dezelfde vlakken.

Organiseren is een kunst


Wanneer je beide talen onder de knie hebt, gaat het volgende thema dieper in op de organisatorische en planmatige verdieping van deze functie als Management Assistent. Want naast dat je je talen moet beheersen en mensen van verschillende culturele achtergronden te woord moet kunnen staan, zowel schriftelijk als mondeling, dien je ook te zorgen voor een goedgeorganiseerde planning. Om alles wat er maar op je bordje terecht komt in goede banen te leiden en daarbij het gehele bedrijf, is het van belang dat je deze vaardigheden tot je krijgt in de opleiding. 

Lengte


Door de verschillende facetten ben je ruim een jaar met deze opleiding zoet, dit komt met name door het feit dat je eerst de opleiding tot Administratief Medewerker dient af te ronden.