The Lean Six Sigma

Waar staat The Lean Six Sigma voor?

Wil je weten waar The Lean Six Sigma voor staat? Dit is een methodiek die gebruikt wordt door bedrijven om een zo hoog mogelijke productiviteit te behalen en daarbij de kosten zoveel mogelijk te drukken. De productiviteit neemt daarbij ook toe.

De klant is belangrijk

Het doel dat daarnaast bestaat is om je klanten zoveel mogelijk tevreden te stellen. De klant is immers koning en zonder klanten zou je bedrijf waarschijnlijk niet erg lang meer bestaan. Als klanten iets bij je bedrijf bestellen willen ze natuurlijk dat dit zo snel mogelijk geleverd wordt. Met de nodige flexibiliteit en de inzet van Lean Six Sigma kom je een heel eind daarmee. En als je klanten krijgen wat ze willen kun je ze ook voor je bedrijf weten te behouden en brengen ze wellicht ook nog nieuwe klanten aan door positieve reclame voor je onderneming te maken.

Toepassing van de methodiek leren

De juiste toepassing van de methodiek kan geleerd worden bij de Lean Six Sigma Company. Zij geven trainingen in verschillende landen (waaronder Nederland) en werken samen met universiteiten van over de hele wereld. Zeker als je als bedrijf buitenlandse contacten hebt en in het buitenland zaken doet is het belangrijk te weten hoe het daar allemaal werkt. Met de nodige informatie uit andere landen kun je dan ook daar wederom meer klanten werven.

Complementair met Lean

Lean Six Sigma kan samen met Lean gebruikt worden. De systemen zijn namelijk complementair en kunnen elkaar aanvullen daar waar nodig. Probeer als ondernemer zoveel mogelijk uit het systeem te halen zodat het je het meeste oplevert. Klanten hebben is goed maar klanten behouden is zeker zo belangrijk. Houd er altijd rekening mee dat de klant koning is en het voor het zeggen heeft wil je als bedrijf zaken kunnen doen.