Toe aan een carrièreswitch? Wordt administratief medewerker

Ben je je huidige baan zat en ben je toe aan iets heel anders? Waarom dan niet aan de slag gaan als administratief medewerker? Je bent dan verzekerd van een hele veelzijdige functie waarbij je verantwoordelijk bent voor een heel divers takenpakket. Het kan zijn dat je bezoekers ontvangt, de telefoon aanneemt, post verwerkt, orders verwerkt of vergaderingen belegd. Je hoeft je beslist niet te vervelen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat het werk van een administratief medewerker in kan houden. Ook kan de inhoud van de functie per bedrijf sterk verschillen. Soms ben je vooral een administratief medewerker die zich bezighoudt met het ordenen en verwerken van informatie. En soms ben je juist meer een medewerker die dient als aanspreekpunt voor het verkrijgen van informatie. Niet alleen intern, maar ook extern.

 

Ben ik geschikt voor dit werk?

Of je geschikt bent voor het werk van een administratief medewerker heeft voor een groot deel te maken met jouw persoonlijkheid. Je moet vaak meerdere taken tegelijk uitoefenen. Het is dus handig als je een beetje stressbestendig bent. Ook moet je goed zijn in multitasking en het overzicht niet verliezen. Daarnaast is het belangrijk dat je zeer sociaal vaardig bent en goed met mensen om kunt gaan.

 

Wat leer je tijdens de opleiding?

Administratief medewerker wordt je door het volgen van een opleiding tot administratief medewerker. Tijdens zo’n opleiding leer je alles over het vak. Niet alleen door veel theorielessen, maar vooral ook door het opdoen van veel praktische vaardigheden. Je leert bijvoorbeeld te werken met bepaalde computerprogramma’s. Het doel is om jou een goede en brede basis mee te geven. Alleen dan wordt je ‘multi-inzetbaar’ en kan jouw toekomstige werkgever je op allerlei manieren in kan zetten.