Waarom time management cursus volgen?

Heb jij wel eens gehoord van een time management cursus? Niet iedereen zal dit meteen aantrekkelijk in de oren klinken, toch kan eigenlijk iedereen hier heel veel baat bij hebben. De meesten van ons delen onze dagen niet zo effectief in als wel mogelijk zou zijn. In een time management cursus leer je onder meer prioriteiten stellen en op een effectieve manier je werkdag indelen. Zo word je niet steeds afgeleid door ad hoc taken en krijg je meer gedaan op een dag. Dat zorgt voor voldoening, rust en een betere balans tussen werk en privé. En wie wil dat nu niet?!

Wat houdt een time management cursus in?

De meeste mensen zullen het wel herkennen, je bent net lekker bezig met een bepaalde werktaak en een collega komt langslopen om een vraag te stellen. Of je ziet dat er een e-mail binnenkomt en gaat die lezen en beantwoorden. Zo raak je afgeleid en ben je niet effectief met je tijd bezig. Tijdens een time management cursus leer je met dit soort situaties omgaan. Je leert taken afbakenen, door bijvoorbeeld met jezelf en collega’s af te spreken dat er twee of drie momenten op de dag zijn dat jij je e-mail bekijkt. Je wordt dan niet steeds afgeleid door wat er in jouw inbox gebeurt. Maar tijdens een time management cursus leer je ook omgaan met onderbrekingen en je leert hoe je snel weer je focus krijgt op de taak waar je eigenlijk mee bezig was. Soms moet een collega jou immers gewoon een vraag stellen omdat hij of zij anders niet verder kan met het eigen werk. Je leert daarnaast beter plannen en je leert hoe je dit combineert met ad-hoc klussen die tussendoor komen, hoe je hier het beste flexibel mee om kunt gaan. Eigenlijk merk je hieraan al wel dat een time management cursus voor heel veel mensen nut kan hebben.

Alleen of met bedrijf

Waar kun je nu het beste een time management cursus gaan volgen? Een aanrader is Tijdwinst.com, zij zijn meerdere keren uitgeroepen tot beste opleider van Nederland. Voor hun training maken zij onder meer gebruik van de methodes van:

  • David Allen: Getting things done
  • de Covey benadering
  • Cirillo’s Pomodoro techniek

Het prettige is dat zij diverse cursusmogelijkheden aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld een open training bij hen volgen op een van hun trainingslocaties. Maar zij bieden ook in-company groepstrainingen aan. Dit laatste is bedoeld voor bedrijven die aan hun personeel een time management cursus aan willen bieden. In beide gevallen leer je eigenlijk hetzelfde en de training duurt altijd één dag. Het verschil is dat er bij een in-company training heel gericht op de eigen specifieke situatie gelet kan worden. Er kan gekozen worden voor hulpmiddelen die precies bij jullie passen. Daar komt bij dat iedereen hetzelfde leert, waardoor jullie daarna precies weten wat je van elkaar kunt verwachten. Dit kan de hele dynamiek binnen het bedrijf verbeteren. Maar of je nu alleen aan de slag gaat of met al je collega’s, een time management cursus van Tijdwinst.com zal je werk zeker verbeteren!