Waarom zou ik een VCA proefexamen moeten doen?

Bij een bedrijf is het vaak belangrijk dat bepaalde werknemers de nodige kennis hebben op het gebied van gezondheid en veiligheid. Dit heeft er mee te maken dat op deze manier mensen kunnen helpen als er acuut iets ernstigs gebeurt op de werkvloer. Dit kan te maken hebben met iemand die bijvoorbeeld een hartaanval krijgt, of iemand die last heeft van mentale problemen. Op deze momenten is het belangrijk dat bepaalde medewerkers in een bedrijf weten hoe zij zich op moeten stellen en hoe zij zich moeten gedragen. Om te checken of medewerkers genoeg kennis hebben op het gebied van veiligheid en gezondheid vraagt een werkgever vaak of werknemers een VCA proefexamen willen doen om zich voor te bereiden om het uiteindelijke examen. Het zou zomaar kunnen dat jouw bedrijf ook vraagt om een VCA certificaat. Tegenwoordig zien we steeds meer bedrijven waarbij het verplicht is om dit certificaat te bezitten. Vervolgens moeten werknemers dan studeren, waarna ze een officieel examen moeten afleggen. Als ze hier klaar voor zijn is het verstandig om eerst een VCA proefexamen af te leggen, om te kijken of je optimaal bent voorbereid. Moet jij binnenkort ook een VCA examen afleggen, of heb je het idee dat jouw bedrijf hier om gaat vragen in de toekomst, lees dan vooral snel verder! We zullen eerst verder ingaan op wat een VCA proefexamen inhoudt, waarna we vervolgens zullen verwijzen naar een site waar je een proefexamen kan afnemen.

Alles over het maken van een VCA proefexamen

Met een VCA certificaat moet er worden voorkomen dat jij als werknemer niet de helpende hand kan bieden als er iets ernstigs gebeurt op de werkvloer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hartfalen of iemand die ernstig valt. Met een VCA proefexamen kan jij bewijzen dat je de kennis in huis hebt om op deze momenten op een gepaste manier op te treden. Als voorbereiding op het examen zijn er een aantal dingen die aan te raden zijn:

  • Klassikale cursus
  • E-learning
  • Een online cursus

Deze cursussen zorgen voor een goede basis op het gebied van veiligheid.

Waar kan ik een VCA proefexamen aanvragen?

Vaak zitten werknemers nog langer met elkaar opgescheept dan met hun eigen familie. Dit bewijst maar hoe belangrijk het dan ook is dat je goed op weg kan met jouw werknemers. Het kan dan ook zomaar voorkomen dat er iets gebeurt met collega van jou waarbij jij direct moet ingrijpen. Denk hierbij aan iemand die bewusteloos raakt of een hartaanval krijgt. In zo’n geval komt het erg van pas als het personeel een bepaalde basiskennis heeft op het gebied van veiligheid en gezondheid. Een VCA certificaat komt hiervan pas en bewijst dat jij over deze kennis bezit. Een dergelijk certificaat bestaat uit een examen dat moet worden afgelegd. Zoals bij elk examen is het handig om je goed voor te bereiden en een proefexamen af te leggen. Via oefentoets kan jij een VCA proefexamen afleggen die jou tot in de puntjes voorbereid op het echte examen. Surf nu snel naar deze site om te lezen hoe jij je het beste kunt voorbereiden op het echte examen.