Wat doet een loopbaan adviseur?

Heb je je weleens afgevraagd wat een loopbaan adviseur doet? Het is in ieder geval prachtig werk, maar heel veel mensen weten niet echt wat een loopbaan adviseur inhoud en doet. We gaan je daarom in deze blog wat meer vertellen over het werk van de loopbaan adviseur. Lees snel verder, dan beginnen we direct.

In het kort

Een loopbaanadviseur in het kort is iemand die studenten, scholieren en werkende mensen adviseert over hun carrière. Dit betekent dat ze advies geven over te volgen studies, het soort persoon dat iemand is, welke talenten zij hebben en welke ambities bijvoorbeeld. Voor veel mensen is dit niet persé een probleem, maar is het vooral erg prettig om hier met iemand over te spreken. Vanuit daar hebben ze dan weer een goed beeld om de toekomst mee in te gaan. Je helpt dus de hele dag door mensen met hun carrièrepad.

Werkzaamheden

Welke werkzaamheden heb je dan als loopbaan adviseur? Nou, je voert dus regelmatig gesprekken met cliënten. Daar maak je ook rapportages van en eventueel bespreek je die met de persoon in kwestie of juist met een collega. Je adviseert scholieren en studenten over een te volgen opleiding. Tot slot adviseer je soms indirecte collega’s, zoals HR of P&O medewerkers, over individuele cliënten die zij onder hun verantwoordelijkheid hebben.

Een mooie baan

De loopbaan adviseur heeft dus eigenlijk best wel een heel erg mooie baan. Je hoort regelmatig van anderen hoeveel baat ze hebben gehad bij slechts een enkel gesprek met zo’n loopbaan adviseur, waardoor je al weet dat je er heel erg veel voldoening uit kunt halen wanneer je deze functie zelf uitvoert. Allerlei verschillende partijen bieden mooie, praktische en snelle opleidingen aan om loopbaan adviseur te worden. Lijkt het je wat, ga dan zo’n opleiding volgen! We wensen je alvast veel succes.