Wat is een bbl opleiding?

Een Mbostart bbl opleiding volgen is anders dan een mbo bol opleiding. Bij een bbl opleiding werk je in de praktijk en zit je daarnaast op school. Wanneer je in de praktijk werkt doe je nuttige kennis op. Daarnaast doe je ook goede ervaring op. Dit kan je goed gebruiken in de toekomst. Sommige mensen hebben als voorkeur toch dat ze liever niet theoretisch leren. Dit is logisch want elk mens is anders en heeft andere behoeftes en voorkeuren. Ook presteert niet iedereen het beste in dezelfde situaties. Bovendien kan je al in het werkveld zitten en je verder willen ontwikkelen of laten omscholen.

Wat is het verschil tussen bbl en bol?

Het verschil tussen een bbl en een bol opleiding is dat een bbl opleiding veel meer praktijkgericht is dan een bol opleiding. Het kan zijn dat je tijdens je vooropleiding gewend was om theoretisch te leren, het is dan ook begrijpelijk dat je dat in je vervolgopleiding ook wil doen. Bovendien krijg je bij bol opleidingen ook te maken met huiswerk etc. dit zijn typische theoretische factoren waarmee je te maken krijgt op bol opleidingen. Als jouw voorkeur ligt bij werken in de praktijk dan kan je het beste voor bbl kiezen. Als jouw voorkeur ligt bij grote deel van de tijd naar school gaan en theoretisch te werk gaan, dan kan je het beste voor bol kiezen.

Welke opleidingsvorm past het best bij mij?

De meeste mensen weten al vanaf jongs af aan al waar ze niet goed in zijn. Er zijn bijvoorbeeld mensen die liever praktisch te werk gaan dan de hele dag theoretisch. Als je van jezelf weet wanneer je het best presteert en op welke manier je het liefst leert. Dan kan je eigenlijk al snel een keuze maken. Een eventuele barrière zou wel kunnen zijn dat de opleiding die je leuk vindt alleen in bol of bbl opleidingsvorm beschikbaar zijn. Dan moet je misschien een opleidingsvorm doen die niet jouw voorkeur heeft, zodat je de opleiding kan volgen die je wil volgen.